Jak pomagamy?

Warsztaty

Prowadzimy zajęcia edukacyjne, korepetycje, szkolenia m.in: elektryczne, elektroniczne, hydrauliczne, konserwatorskie, malarskie, remontowe, ogrodnicze, szewskie, kulinarne czy kroju i szycia. Pomagamy odkrywać talenty i rozszerzać kompetencje niezbędne na rynku pracy.

Świetlica integracji

Tworzymy miejsce spotkań. Kameralne grupy. Spotkania w świetlicy to czas na rozmowę z trenerem, coachem, doradcą zawodowym. Nasi specjaliści krok po kroku przeprowadzą przez proces poszukiwania pracy i będą służyć radą na każdym jej etapie. Świetlica to przyjazna przestrzeń, w której można napić się gorącej herbaty i być sobą. To bezpieczna baza, do której zawsze można wrócić.

Wsparcie psychologiczne

Nasi specjaliści pomagają wykształcić wiarę w siebie i zrozumieć, że każdy z nas ma moc, by zawalczyć o siebie, odmienić swój los, zapewnić lepszą przyszłość sobie i swojej rodzinie. Ktosiowi psycholodzy i terapeuci służą życzliwą obecnością i profesjonalnym wsparciem, bo w nowej sytuacji warto mieć przy sobie kogoś zaufanego.

Dla nas każdy człowiek to jedyny w swoim rodzaju skarb czekający na odkrycie. Każdy nosi w sobie coś cennego. Nawet jeśli sam nie potrafi tego odnaleźć i nazwać lub zbyt wiele razy usłyszał że jest nikim. Fundacja KTOŚ istnieje, by odkrywać talenty i umiejętności, by życzliwie towarzyszyć wszystkim tym, którzy wciąż szukają swojego miejsca. Szkolimy, motywujemy i wspieramy. Dodajemy skrzydeł lub kleimy te połamane. Fachowo i bezpłatnie.

Edukacja

Szkolenia