PAWEŁ NIE PAMIĘTA, KIM JEST…

Paweł ma 34 lata. Na pierwszym roku studiów przeszedł zapalenie płuc, które przerodziło się w zagrażającą jego życiu sepsę. Wtedy też pojawiła się u niego ciężka epilepsja. Od tamtej pory Paweł nie pamięta nic. Nie wie, co jadł dziś na śniadanie ani co robił w ciągu dnia. Jego wspomnienia kończą się w liceum. Po tym czasie pustka. Codzienność Pawła to lęk i niemoc. Ze względu na swój stan Paweł boryka się z ciężką postacią depresji.

Świat poszedł do przodu, jego licealni koledzy dorośli, poszli do pracy, założyli rodziny. W świecie swoich wspomnień Paweł wciąż jest nastolatkiem. Tymczasem jest dorosłym mężczyzną uwięzionym w świecie sprzed kilkunastu lat. Z tej klatki jest jednak wyjście – profesjonalna terapia. Niełatwa, długotrwała i kosztowna. To jedyny sposób, żeby Paweł przypomniał sobie, kim jest. To jego szansa, by uwolnić się od koszmaru niepamięci i znów stać się prawdziwie sobą.

KTOŚ już się tym zajął. ♥ Plan terapii Pawła obejmuje pracę z: neurologiem, neuropsychologiem, psychologiem i fizjoterapeutą. Dodatkowo prowadzimy też terapię sztuką. Paweł jest utalentowany plastycznie, jego pasją był kiedyś rysunek. Chcemy pomóc mu odzyskać to, co zabrała mu choroba. Paweł stracił coś więcej niż pamięć, stracił chęć do życia. Rysunek może stać się dla niego mostem, po którym wróci do rzeczywistości i odnajdzie siebie.

Razem możemy mu pomóc! Jak?

Paweł zaczął już terapię. Jej trzymiesięczny koszt to 5 700 PLN
KTOŚ działa wyłącznie dzięki swoim darczyńcom! ♥

Każde wsparcie ma dla nas ogromne znaczenie.

Pamiętajcie o Pawle!  Wierzymy, że on za jakiś czas też już o Was nie zapomni ♥
PS Marek Grechuta śpiewał kiedyś, że “KTOŚ do drzwi zapuka, PAMIĘĆ przyniesie, z kwiatem, z godziną, z kolorem”. Lubimy myśleć, że to o Pawle i o nas ♥

Pomagam jako firma

Jestem darczyńcą indywidualnym

Drodzy KTOSIOWI Darczyńcy!

Dzięki Waszym – nawet najskromniejszym – wpłatom możemy pomagać. Jesteście dla nas KIMŚ wyjątkowym! Dziękujemy!

Potrzebujemy Waszej pomocy w znalezieniu pracy dla osób, które przez wiele lat pozostawały w domach, przy łóżkach swoich najbliższych. Często są to osoby wykształcone, ale zagubione na rynku pracy. Widząc ich potencjał, chcemy sprawić, by na nowo uwierzyły w siebie. Wołamy więc: niech KTOŚ się tym zajmie! 😉

KTOŚ na Ciebie czeka!

Naszym celem jest to, by każdy nasz KTOŚ znalazł swoje miejsce na tzw. otwartym rynku pracy i całkowicie usamodzielnił się ekonomicznie. Nie dajemy ryby. Nie dajemy też wędki. Podpowiadamy, jak samodzielnie tę wędkę stworzyć! Jeśli myślisz podobnie, skontaktuj się z nami! Ilu dobrych ludzi, tyle pomysłów na pomaganie!

ul. Lokatorska 11 A m. 85 93-021 Łódź