Dla pomagających

Potrzebujemy Ciebie, aby stworzyć miejsca pracy dla osób z niepełnosprawnością oraz wykluczonych społecznie. Skontaktuj się z nami – dokładnie powiemy Ci jak to zrobić.

Historia Dawida

Dawid jest 19 letnim młodym człowiekiem – uczęszcza do Szkoły Specjalnej do klasy o profilu monter. Mieszka z prababcią, mama opuściła go gdy był dzieckiem – założyła nową rodzinę. Dawid pozostał pod opieką taty. Tata nie radzi sobie życiowo, zaciąga kolejne długi, odebrano mu prawa rodzicielskie. Prababcia Dawida ma 86 lat jest łodzianką, bardzo stara się aby Dawid wyrósł na ludzi. Pomóż nam zapewnić start w dorosłość i samodzielność Dawida. Wynajmiemy dla niego kawalerkę i zapewnimy wszystko czego potrzebuje młody człowiek na start.

Każda wpłata ma znaczenie.

Formularz dla pomagajacych

Zostań sponsorem

“Mój ojciec miał zwyczaj kupować towar od biednych po wysokich cenach, mimo że nie potrzebował tych rzeczy.
Czasami płacił im więcej. Byłam w szoku. Pewnego dnia zapytałam go:
– dlaczego to robisz, tato?
Mój Ojciec odpowiedział:
– To jest dobroczynność owinięta w godność, moja córko.”

Dołącz

Drodzy darczyńcy

Dzięki Waszym nawet najskromniejszym wpłatom możemy pomagać. Dziękujemy!

Pomóż nam

Potrzebujemy Waszej pomocy w znalezieniu zatrudnienia dla osób, które często przez wiele lat pozostawały w domach przy łóżkach osób najbliższych. Wielokrotnie są to osoby wykształcone zwyczajnie zagubione, nie potrafiące odnaleźć się w obecnej rzeczywistości.

Skontaktuj się z nami

Naszym celem jest powrót do “normalnego życia” i całkowite ekonomiczne usamodzielnienie, czyli zdobycie pracy na tzw. otwartym rynku pracy dające poczucie uczestnictwa w życiu społecznym.

ul. Lokatorska 11 A m85 93-021 Łódź