Karolina i jej dzieci wkrótce stracą dach nad głową

To Karolina. Od lat nie wychodzi z domu. 45 schodów - tyle dzieli ją od reszty świata. To dla niej bariera nie do pokonania. Karolina ma 36 lat. Samotnie wychowuje dwoje dzieci (8 i 11 lat). Nie ma żadnej rodziny. Żyje z renty. Cierpi na reumatoidalne zapalenie stawów. Cztery lata temu straciła nogę. Życie boleśnie ją doświadczyło, ale Karolina mimo wszystko uśmiecha się i walczy. Jej cały świat to mały wynajmowany pokoik, w nim łóżko piętrowe dla dzieci, wersalka i krzesło obrotowe, na którym się porusza. Za wynajem pokoju płaci miesięcznie 500 zł. Może w nim pozostać tylko do sierpnia tego roku. Potem właściciel mieszkania ma inne plany. Nie stać jej na wynajem mieszkania a na lokal socjalny czeka się w Łodzi latami. Szukamy dla Karoliny i jej dzieci kawalerki na preferencyjnych warunkach. Chcemy zapewnić im dach nad głową do momentu usamodzielnienia finansowego. Razem mamy wielką moc!