Paweł nie pamięta, kim jest

Paweł ma 34 lata. Na pierwszym roku studiów przeszedł zapalenie płuc, które przerodziło się w zagrażającą jego życiu sepsę. Wtedy też pojawiła się u niego ciężka epilepsja. Od tamtej pory Paweł nie pamięta nic. Nie wie, co jadł dziś na śniadanie, ani co robił w ciągu dnia. Jego wspomnienia kończą się w liceum. Po tym czasie pustka. Codzienność Pawła to lęk i niemoc. Ze względu na swój stan Paweł boryka się z ciężką postacią depresji.

Świat poszedł do przodu, jego licealni koledzy dorośli, poszli do pracy, założyli rodziny. W świecie swoich wspomnień Paweł wciąż jest nastolatkiem. Tymczasem jest dorosłym mężczyzną uwięzionym w świecie sprzed kilkunastu lat. Z tej klatki jest jednak wyjście - profesjonalna terapia. Niełatwa, długotrwała i kosztowna. To jedyny sposób, żeby Paweł przypomniał sobie, kim jest. To jego szansa, by uwolnić się od koszmaru niepamięci i znów stać się prawdziwie sobą.

Plan terapii Pawła obejmuje pracę z: neurologiem, neuropsychologiem, psychologiem i fizjoterapeutą. Dodatkowo prowadzimy też terapię sztuką. Paweł jest utalentowany plastycznie, jego pasją był kiedyś rysunek. Chcemy pomóc mu odzyskać to, co zabrała mu choroba. Paweł stracił coś więcej niż pamięć, stracił chęć do życia. Rysunek może stać się dla niego mostem, po którym wróci do rzeczywistości i odnajdzie siebie.

Paweł zaczął już terapię. Jej trzymiesięczny koszt to 5 700 PLN

Pamiętajcie o Pawle! Wierzymy, że on za jakiś czas też już o Was nie zapomni.