Turnus marzeń

Pani Jola od 44 lat nie przespała nocy. Jest samotną mamą. Całą dobę opiekuje się swoim niesamodzielnym synem. Rafał urodził się z porażeniem mózgowym. Cierpi na epilepsję, nie widzi, nie mówi. I choć jest już dorosłym mężczyzną, wymaga opieki jak niemowlę. Pani Jola czasami opada już z sił. Marzy o turnusie rehabilitacyjnym, na który mogłaby pojechać razem z synem. To nie tylko radość z kontaktu z innymi ludźmi i szansa na większą sprawność Rafała. To także czas, w którym Pani Jola może odpocząć i podreperować własne zdrowie. Zwłaszcza bardzo obciążony codzienną opieką nad Rafałem kręgosłup. Malownicza okolica, niecałe 2 godziny drogi od Łodzi, profesjonalna rehabilitacja, życzliwa obsługa ośrodka, pyszne domowe jedzenie, cisza i odpoczynek na świeżym powietrzu po miesiącach zamknięcia w czterech ścianach. Marzenie! Co stoi na przeszkodzie? Koszty...Cena turnusu wraz ze specjalistycznym transportem medycznym to 5700 zł. Odpoczynek to dla Pani Joli i Rafała wydatek, na który nie mogą sobie pozwolić. Zmieńmy to!  Razem mamy wielką moc.